Februari 2013


2013, een nieuw jaar. Dertien jaar na het legaliseren van de prostitutie. Waarom werd de prostitutie gelegaliseerd? Goede voornemens: het terugdringen van de criminaliteit en uitbuiting. Het emanciperen van de prostitutie tot een volwaardige bedrijfstak. En wat is daar van terechtgekomen?


Niets.

De strengere eisen hebben juist een tegenovergesteld effect. Ze drijven de bedrijfstak terug de illegaliteit in, waar de vrouwenhandel welig tiert en waar justitie en politie hun grip verliezen. Gemeenten hebben de wetgeving niet aangegrepen om alles in goede banen te leiden, maar gebruiken de nieuwe regels om prostitutie te weren.


Door de ‘opting-in’, een verplichte belastingconstructie in de legale bedrijven, verloren de prostituees alle belastingvoordelen die anderen zelfstandigen in Nederland wel hebben. Ruim tweederde van de bedrijven heeft inmiddels hun deur moeten sluiten omdat de klant liever goedkope illegale bedrijven in binnen- of buitenland bezoekt. Ook op die manier heeft de legalisering heel wat meer gekost, dan dat het heeft opgeleverd.


Ook dertien jaar na de legalisering is de prostitutie weliswaar legaal, maar nog steeds taboe. En dat terwijl er zoveel goede redenen zijn om de prostituee te steunen. Waarom staan wij daar niet een keer bij stil in 2013.
Diana xxx...

"In de Zevende Hemel"

Jodenstraat 2

6211 ER Maastricht

Limburg (NL)


Tel. (0031) 043-3254183


info@indezevendehemel.nl

www.indezevendehemel.nl

Maandag t/m Vrijdag

van 11.00 tot 23.00 uur.


Zaterdag

van 12:00 tot 18:00 uur


Zondag gesloten


Foto #1

Foto #2

Foto #3